Peelingar och exfolierande krämer finns i alla möjliga former och färger. Jag brukar normalt välja de mekaniska, troligtvis för att det är det jag är van vid.
 
Emma S Ageless enzyme peel faller då inte in under kategorin mekaniska vilket även hörs på namnet. Det är en ensym peeling vilket betyder att den jobbar på så vis att den "fräter" bort det översta hudlagret istället för att skrubba bort det.
 

Nu har när vi rett ut vilken typ av peeling de är kan vi gå vidare till ett utlåtande om just denna.
 
Praktisk klämtub i stiren design som innehåller en vit kräm, så gott som doftfri. Appliceras på rengjord hud och låts verka i 60 sekunder.
 
Har läst att vissa upplever denna som stickande och lite brännande men nej det skulle jag inte säga att jag upplever. Den är nästan lite sval när jag stryker ut den på huden och upplever inget speciellt under de 60 sekunder som jag har den på huden innan jag sköljer av.
 
Därmed inte sagt att den inte har effekt för när jag baddat av ansiktet så "ta-da". Det är ny, fräsch hy som tittat fram. Får nästan känslan av att sköljt bort alla döda, grå hudceller som legat och klamrat sig fast i ansiktet. Däremot har jag inte kunnat se någon skillnad på mina förstorade porer men en kan ju inte få allt här i världen.
 
Det jag måste tänka på dock med min fuktfattiga hud är att snabbt som ögat smörja in mig efter att jag använt denna för annars torkar huden ihop på tre röda. Jag brukar dra på lite ansiktsolja, speciellt eftersom jag brukar använda denna på kvällen - inte ut i solen efter att du haft syror på huden, eller om du måste se till att ha ordentligt solskydd.
 
Pris: 269 kr (75 ml)
 
Så vad ska den får för betyg? Jag ger den en 3a. Den är bra, men ganska dyr tycker jag. Den ger inte så bra effekt att jag ska tycka att det är helt ok med 269 kr för en så pass liten tub - för jag behöver en relativt stor mängd produkt för att kunna effektivt stryka ut den i hela ansiktet (ca femkronorsstorlek).
 
Så det är väldigt mellanmjölk för mig ändå - lite den är bra, MEN...
 
 
 
I eftermiddag ska jag botanisera i solskyddens djungel.
 
Jag har alltid minst SPF 25 i ansiktet (även i mörkaste vintern), även om jag inte är lika religös i att återapplicera var och varannan timme. På resten av kroppen kommer solkrämen fram i takt med att kläderna åker av (blev lite mer provocerande mening än vad jag tänkt men det stämmer ju). Där kör jag alltid på SPF 50, för varför ens försöka, jag riskerar ju att bränna mig ändå. Ja, jag är vampyriskt vit. Jag bränner mig nästan bara någon tar på sig solglajjerna och brun det blir jag bara inte.
 
Till ansiktet har jag ett par jag växlar mellan samt att jag brukar ju lagra produkter. Dagkräm med SPF25/20, Solkräm SPF 30/50 och allt som oftat har jag även min älskade BB-cream som har SPF 30.
 
Ska jag vara ute en hel dag så kör jag generellt bara SPF 50 utan att ha något ovan för att det är lättare att återapplicera. (Brukar ha våtservetter med mig också så att jag kan torka av mellan varven så det blir lite mindre klet).
 
Jobbar jag så har jag BB cream ovanpå solkrämen och en lättare solkräm som jag kan ha ovanpå sminket - till detta har jag än så länge bara provat Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream spf 25. Men den funkar toppen ovan på sminket, om man är lite försiktig när man applicerar det så klart.
 
De jag testat än är:
 
Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream spf 25
Apolosophy Solcreme Ansikte SPF 30
La Roche Posay ANTHELIOS SPF 50+ Dry touch gel-cream
Vichy Capital Soleil SPF 50 (de har bytt design och kommer inte riktigt ihåg vilken variant jag provat)
 
I år ska jag nog prova Eucerin. Och tror jag ska prova någon ny variant till kroppen också.
 
De flesta apoteken kör just nu en eller annan kampanj på just solprodukter så jag får shoppa runt där jag får bäst pris.
 
Tänk på att ta hand om er i solskenet, och njut!
 
Det råkade visst trilla ner två produkter från the Balm sist jag beställde från Eleven. Har inte testat nåt från det märket innan och tyckte det var på tiden.

Älskar förpackningarna!